فتنه شام/ نگاهي به حوادث شام پيش از خروج سفياني و تحولات كنوني اين منطقه(قسمت اول)

طلــــوع ســتـــــــــــاره

اللهم عجل لولیک الفرج

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ طلــــوع ســتـــــــــــاره خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

همزمان با آغاز تحولات بزرگ و غافلگيركننده در منطقه خاورميانه و آغاز موج بيداري اسلامي و انقلابهاي مردمي در اين برهه حساس تاريخي ، شاهد همدستي عجيب نيروهاي اهريمني براي تسلط بر نقطه اي حساس و اثرگذار در منطقه خاورميانه هستيم ، براه انداختن جنگ رسانه اي تمام عيار ، تجهيز نيروهاي معارض داخلي و گسيل خيل مزدوران مسلح به كشور سوريه ، اعمال تحريم هاي همه جانبه و فراگير و برانگيختن آتش اختلاف در ميان همسايگان سوريه و كشاندن پاي آنها به اين درگيري همه و همه نشان از آغاز مرحله اي حساس از تحولات بزرگ در اين سرزمين دارد ، تحولاتي كه در روايات بسياري بعنوان تحولات قبل از خروج سفياني در شام مورد اشاره قرار گرفته و تاثيري عظيم بر روند كلي تحولات منطقه و جهان خواهد داشت، آيا براستي سرزمين شام در چنين برهه حساس تاريخي قرار دارد؟ آيا اين هجوم عجیب همه جانبه نيروهاي شيطاني به سوريه قابل تامل نيست؟آيا سوريه خواهد توانست در برابر اين فشار سنگين مقاومت كند؟

انطباق عجيب تحولات و رخدادهاي كنوني خاورميانه و جهان ، با نشانه ها و وقايع آستانه ظهور ، مخصوصا در طي دهه گذشته ، هر شيعه منتظري را ناخواسته بر آن مي دارد كه به كنكاش و جستجوي بيشتر در اين زمينه بپردازد تا به ميزان صحت اين انطباق ها پي ببرد.

همزمان ، بشارتهاي بزرگان و علماء نيز بر آتش اين اشتياق مي افزايد و موجب مي گردد تا فرد منتظر با دقت و اشتياق بیشتری به دنبال جستجوی نشانه هاي ظهور برآيد ، حتی صحت احتمالی این حقایق می تواند انگیزه ی قدرتمندی برای حرکت فرد و جامعه به سمت اصلاح و مبارزه با پلشتی ها و ناهنجاریها و فراهم کردن مقدمات امر مبارک ظهور ایجاد کند ، حقیقت مبارکی که یکی از دلایل اصلی صدور روایات شریف عصر ظهور است.

بدون اصلاحگري و خودسازي و تلاش براي ساختن جامعه ، پيگيري وقايع ظهور نوعي تفنن و سرگرمي محسوب مي گردد كه نه تنها فايده چنداني براي فرد و جامعه ندارد كه مي تواند آثار سوئي نيز در پي داشته باشد.

البته گاه اين اصلاح و خودسازي در يك فرد ، به صورت فرو نرفتن بيشتر در منجلاب گناه و فساد و تباهي كه از خصوصيات برجسته و مهم آخرالزمان و عصر ظهور است ، ظاهر مي شود كه اين اثر مثبت نيز در جاي خود ، مسئله مهمي محسوب مي گردد.

به بيان ديگر بررسي حوادث و نشانه هاي ظهور در صورتي به حال فرد و جامعه اثرگذار و مفيد است كه منجر به حركت به سوي قواعد ظهور گردد ، يعني فرد پس از اطلاع از اين هماني تحولات جاري ، به سمت اصلاح خود و جامعه و تقويت ايمان و باورهاي ديني و مبارزه ي صحيح با مظاهر بي ديني در جامعه و تلاش براي تحقق اهداف و آرمانهاي انقلاب و اسلام بپردازد كه به جرات مي توان گفت افرادي كه با صداقت به بررسي تحولات و حوادث ظهور مي پردازند ، اهداف فوق را در درجات مختلف درك كرده و به سمت قواعد ظهور پيش خواهند رفت.

بعد از گذر از اين مقدمه مهم كه توجه به آن بسيار ضروريست ، به موضوع اصلي مقاله برمي گرديم ، تحولات چندماهه كشورهاي خاورميانه و من جمله كشور سوريه ، همه نگاهها را به خود جلب كرده است ، تجمع تمام نيروهاي اهريمني بر روي سوريه و به ميدان آوردن تمام نيروها و امكانات سياسي ، فكري ، بين المللي و ايجاد جنگ رواني عظيم و زمينه سازي براي مداخله نظامي ، تحريك همسايگان سوريه ، تجهيز گروههاي مسلح و حمايت همه جانبه از آنها و براه انداختن جنگ رسانه اي با انواع دروغ و فريب و ... بر عليه سوريه نشان از آغاز مرحله اي جديد در تحولات شام و سوريه دارد كه با توجه با تحقق بسياري از نشانه هاي ظهور ، مي توان گفت مرحله جديد مي تواند آخرين مرحله قبل از خروج سفياني يا مرحله زمينه سازي براي خروج اين عنصر مزدور در منطقه باشد ، كه در تحولات عصر ظهور طي روايات بسياري مورد اشاره قرار گرفته است.

چرخش عجيب تركيه بر ضد سوريه ، افزايش مداخلات عربستان و قطر و ديگر كشورهاي عربي در اوضاع سوريه و لبنان ، مواضع و تحركات قابل تامل اردن در قبال سوريه ، هماهنگي كامل اروپا و آمريكا براي ايجاد ناامني و به سقوط كشاندن حكومت سوريه و بالاگرفتن توطئه های داخلي در اين كشور نشان مي دهد كه احتمالاً تحولات بزرگ و غيرمنتظره اي در اين منطقه حساس رخ خواهد داد كه تاثيرات عميقي بر وقايع پيش روي خاورميانه دارد.

هر يك از جبهه حق و باطل در تلاش است تا با تسلط بر اين منطقه حساس دست بالا را در وقايع تاريخ ساز آتي داشته باشد ، آيا تحولات جاري مي تواند همان تحولات مورد اشاره روايات در آستانه خروج سفياني باشد؟

ما در اين مقاله تلاش داريم تا حد ممكن تصويري روشن از تحولات شام قبل از خروج سفياني و انطباق آن با تحولات جاري را بدست آوريم :

سرزمين شام از ديرباز نقش مهمي در تحولات جامعه اسلامي بازي كرده است ، حضور معاويه و يزيد و ديگر حكام مكار و خونريز اموي در اين منطقه و نقش عميق آنها در تحولات زمان خود كه عمدتاً نقشي منفي بوده است ، از صدر اسلام كفه اين سرزمين را در تحولات منطقه سنگين كرده است. در طول تاريخ اين منطقه تاثير مهمي بر ساير بلاد اسلامي داشته است.

در روايات عصر ظهور نيز يكي از مهمترين نقاط اثرگذار بر واقعه شريف ظهور ، شام مي باشد ، شام در لسان روايات شامل سوريه ، اردن ، لبنان و قسمتهايي از فلسطين و حتي به نقلي برخي از نقاط شمال غربي عراق مي باشد ، اصلي ترين شورش مقابله كننده با ظهور از اين مناطق برمي خيزد كه در نظر دارد ضمن مبارزه با موج بيداري و انقلاب اسلامي منطقه اي ، جوامع اسلامي را تحت سلطه خود درآورد.

اين سرزمين مبدا ، معبر و محل تلاقي قيام هاي بسياري در عصر ظهور است ، جنگهاي بزرگي در اين سرزمين در عصر ظهور واقع مي گردد كه نشان از اهميت آن براي طرف هاي درگير دارد.

تحولات شام بعد از خروج سفياني داراي شفافيت خوبيست و مي توان توالي و ترتيب آن را تا حدودي مشخص كرد ، اما اين سرزمين قبل از خروج سفياني و در فاصله زماني متصل به خروج وي نيز شاهد تحولات مهمي خواهد بود كه به صورت نامنظم و كمي مبهم در روايات ذكر گرديده است ، با توجه به اهميت تحولات اين مقطع زماني ، يعني تحولات قبل از خروج سفياني و احتمال انطباق آن بر تحولات جاري منطقه ، اين مقاله در تلاش است تا با نگاهي تحليلي و دقيق تر به اين تحولات مهم پرداخته و انطباق وقايع جاري اين سرزمين با روايات عصر ظهور را بررسي نمايد :

روايات شريف براي سرزمين شام قبل از خروج سفياني تحولات زيادي را برشمرده اند كه با دسته بندي آنها مي توان به وقايع زير اشاره كرد :

1- فتنه ي عمومي در سرزمين هاي اسلامي كه در شام هم وجود دارد

2- فتنه ي ويژه براي شام ، اختلاف شديد ، خشكسالي و قطحي به علت محاصره اقتصادي غرب

3- وجود درگيري ميان دو گروه معارض در شام و ايجاد پراكندگي و ضعف در آنها

4- بلند شدن نداء و صدايي بشارت بخش از جانب شام

5- وقوع زلزله اي مهيب و كشته شدن افراد زياد در شام

6- ورود نيروهاي خارجي به شام كه شامل نيروهاي ايراني ، غربي ، مغربي و ترك مي باشد

7- كشته شدن حاكم (یکی از مناطق) شام

8- درگيري ابقع ، اصهب و سفياني در شام كه منجر به قدرت يابي سفياني مي گردد

 

 

1-فتنه ي عمومي در سرزمين هاي اسلامي كه در شام هم وجود دارد

روايات عصر ظهور ، جوي متلاطم و متشنج را در اكثر كشورهاي اسلامي در آستانه ظهور به تصوير مي كشند كه البته اين تلاطم و اختلافات ، جزء لاينفك هر تغيير و انقلابي مي باشد ، چون عده اي كه مخالف تغيير و انقلاب هستند و منافع و موجوديت خود را در خطر مي بينند ، تلاش مي كنند تا به هر وسيله ممكن ، حتي با جنايات هولناك جلوي انقلاب و تغییر را بگيرند.

هرچند مبداء زماني و فاصله مشخصي براي اين فتنه ها و اختلافات تا ظهور ذكر نگرديده است اما آنچه مسلم است اين فتنه ها و اختلافات كه مدتي قبل از ظهور در جوامع انساني و مخصوصا در خاورميانه بعنوان مكان جغرافيايي ظهور وجود دارد ، در سالهاي منتهي به ظهور تشديد مي گردد و در سال ظهور به اوج خود مي رسد:

فتنه تير و تاري پديد آيد و آنگاه فتنه به دنبال فتنه برپا شود تا مردي از اهل بيت من به نام مهدي خارج شود ، اگر او را درك كردي با او باش تا از هدايت يافتگان باشي.

الحاوي للفتاوي ج 2 ص 138

مردم شرق و غرب به اختلاف مي گرايند ، اهل قبله(مسلمانان) نيز دچار اختلاف مي شوند ، مردم از ناامني به شدت رنج مي برند و اين چنين روزگار سپري مي شود تا منادي آسماني ندا دهد ....

غيبت نعماني ص 132 – ملاحم و الفتن ص 114

...و آن سالي است که در تمام سرزمين عرب اختلافات روي ميدهد

بحار الانوار ج‏52 ص 222

آنگاه كه در عراق اضطرابهاي شديد سلب آرامش نمود و اختلافات شام را فراگرفت و اهل يمن بر سر حكومت درگير شدند... الزام الناصب ص 204

شما را به مهدي(عج) بشارت مي دهم ، هنگامي كه اختلاف شديد در ميان مردم پديد آيد و زلزله هاي سختي واقع شود ، او قيام مي كند.

غيبت شيخ طوسي ص 111 ، ملاحم و الفتن ص 134

قائم قيام نمي كند مگر پس از وحشت شديد ، زلزله ها و فتنه هاي فراگيري كه بر مردم چيره شود و طاعوني پيش از آن شايع شود و شمشير برنده اي در ميان عرب پديد آيد و اختلاف در ميان مردم افتد....

غيبت نعماني ص 123 ، بشارت الاسلام ص 92

اي جابر قائم ظهور نميکند مگر هنگاميکه شهرها را فتنه و آشوب فرا گرفته باشد، و مردم راه فرار بجويند ولي راهي پيدا نکنند

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 1055

 

حركت عمومي مردمي بر ضد حاكمان مستبد و طاغوتي نيز كه مي توان از آن به يك بيداري اسلامي و انقلاب مقدس نام برد ، در روايات متعددي مورد اشاره قرار گرفته است كه در آستانه ظهور رخ خواهد داد ، مانند روايتي كه مي فرمايد ، ظهور در هنگام انقلابها و قيام هاي مردمي خواهد بود :

ابو سعید خدری از رسول معظم روایت کرده که فرمود: شما را بشارت میدهم که مهدی علیه السلام در موقع اختلاف و انقلاب امت من ظهور خواهد کرد.

فتنه ها و آشوبهاي آخرالزمان (ملاحم و الفتن) - باب 18 – ص 155

آن (ظهور) هنگاميست كه زمامامداران ستمگر شما كه سياست مسلمانان را بلد نبودند ، از بين بروند.

الزام الناصب ص 213

 

به طور مسلم ، اين اختلاف و درگيري كه مي توان از آن به فتنه هاي آستانه ظهور نام برد ، در سرزمين شام كه از مهمترين بلاد مسلمين است نيز روي خواهد داد ، همچنانكه برخي از روايات صراحتاً به اين موضوع اشاره كرده اند :

مژده پيروزي را از سمت دمشق مي شنويد... و شورشيان روم پيش مي آيند و در رمله مستقر مي شوند، پس اولين جايي که از غرب (غرب بلاد اسلامي) خراب مي شود، سرزمين شام است.

غيبت شيخ طوسي 269، غيبت نعماني 279/67

وقتي که از کشمکش و اختلافات داخلي شام اطلاع يافتيد بايد از شام گريخت، زيرا آشوب و جنگ در آنجاست.

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار ) ص 1055

در آن سال اختلاقات بسياري در هر زمين از ناحيه غرب روي ميدهد نخستين جائي که خراب ميشود شام است...

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 987

با ديدن سه علامت منتظر آمدن مهدي باشيد. را وي عرضکرد: يا اميرالمومنين آنها چيستند؟ فرمود: اول اختلافي که در بين اهل شام پديد مي آيد، و آمدن پرچمهاي سياه از خراسان و وحشتي در ماه رمضان

غیبه نعمانی، ص 133؛ بحارالانوار، ج 52، ص 229؛ منتخب الاثر، ص 220

سعید بن مسیب میگوید: در شام فتنه ای خواهد بود که از هر ناحیه ای آنرا برطرف میکنند از ناحیه دیگری سربلند میکند و آن فتنه انتها ندارد تا اینکه منادی از آسمان ندا میکند که امیر شما فلان خواهد بود.

فتنه ها و آشوبهاي آخرالزمان (ملاحم و الفتن)باب 76 - ص 29

وقتي که در سرزمين شام بلوايي را مشاهده نمودي، پس مرگ است و مردن، تا آنکه غربيان به تحرک آمده و روانه سرزمينهاي عربي گردند. که حوادثي بين آنان رخ خواهد داد.

الملاحم و الفتن ص 107.

 

اختلافات و درگيريها در مناطق مختلف شام از لبنان و فلسطين گرفته تا سوريه و اردن كه از دهها سال پيش آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد و طي ماههاي گذشته مخصوصا در سوريه تشديد گرديده است ، به خوبي نشان از تحقق روايات فوق دارد. هرچند روايات شريف فاصله زماني مشخصي را مابين اين فتنه ها و انقلابها تا ظهور تعيين نكرده اند ، اما نمي توان فاصله زماني زيادي را مابين آنها متصور بود مانند روايتي از رسول اكرم(ص) كه گذشت و نشان مي دهد كه ظهور در هنگام اختلاف و انقلاب جوامع اسلامي بر ضد حاكمان ستمگر رخ خواهد داد كه مي بينيم اينك تا چه اندازه محقق شده است.

البته محققيني مانند علامه كوراني اعتقاد دارند كه از متن روايات برمي آيد فتنه ها و اختلافات شام بيشتر منشاء خارجي دارد تا جايي كه حتي نيروهاي خارجي متعددي در آستانه ظهور در اين سرزمين حضور نظامي مي يابند. ، لذا مي توان از اين مسئله چنين برداشت كرد كه فتنه ها و اختلافات شام از اول منشاء خارجي داشته و طرفهاي درگير از حمايتهاي خارجي برخوردار هستند ، حضور نيروهاي ، ترك ، مغرب ، ايران و روم(غرب) (كه نيروهاي مخالف هم هستند) در سرزمين شام بخوبي منشاء خارجي اختلافات اين سرزمين را قبل از حضور نظامي طرفهاي درگير قابل درك مي كند. يعني وقتي حمايتها و اختلافات غيرنظامي بالا مي گيرد و به نتيجه اي مشخص نمي رسد ، طرفهاي درگير در اين سرزمين مجبور به حضور نظامي آشکار مي شوند.

 

2- فتنه ي ويژه براي شام و خشكسالي و قطحي به علت محاصره اقتصادي غرب

ظاهراً نيروهاي روم(غربي) بعد از فتنه انگيزي و اختلاف افكني و قبل از حضور نظامي در اين سرزمين مرحله ديگري را نيز اعمال مي كنند كه البته ممكن است همزمان با مرحله فتنه انگيزي يا در اواخر آن باشد و آن محاصره اقتصادي و جلوگيري از رسيدن غذا و آذوقه به اين سرزمين است كه ظاهراً در مرحله اي از آن بسيار سخت و شديد مي گردد به نوعي كه روايت شريف آن را بي نظير ذكر مي كند:

گرسنگي دو نوع است ، گرسنگي ويژه و گرسنگي عمومي ، گرسنگي ويژه در كوفه واقع مي شود و منحصراً به دشمنان آل محمد(ص) پيش مي آيد و آنها را هلاك مي نمايد ، اما گرسنگي عمومي در شامات پديد آيد و آنها را آنچنان دچار وحشت و گرسنگي مي كند كه هرگز نظيرش را نديده باشند ، گرسنگي قبل از قيام قائم(ع) است ولي وحشت و اضطراب بعد از قيام آن حضرت است.

غيب نعماني ص 133 ، الزام الناصب ص 18

نزدیک است که عجم جلوگیری نماید و برای اهل عراق درهم و قفیزی نیایدو نزدیک شده که روم جلوگیری کند و برای اهل شام دینار و طعامی نرسد.

ملاحم و الفتن - ص 81

گمان مي رود كه به اهل شام ديناري و طعامي نرسد ، پرسيده شد از كجا؟ فرمود از جانب روم.

بحارالانوار- ج 51ص92

 

از روايات فوق(كه نشان دهنده محاصره اقتصادي شام توسط روم است) مي توان به دشمني روم و بالتبع آن يهود و سفياني كه هم پيمان روم هستند با اهل شام پي برد و صاحبان پرچم هاي سياه (ايرانيان) كه روايات آنها را دشمن سفياني و روم و يهود ذكر مي كنند با توجه به روايات فوق از حاميان و همپيمانان سرزمين شام به حساب آمده و با اين حساب حضور نظامي پرچم هاي سياه در شام به نوعي حمايت از حكومت و مردم اين سرزمين مي باشد.

ظاهراً اين محاصره اقتصادي در كنار فتنه هاي ديگر پيش مقدمه حضور نظامي رومي ها در شام به حساب مي آيد و شايد به علت اينكه مراحل قبلي جواب نداده و رومي ها به اهداف خود نمي رسند ، مجبور به مداخله نظامي در شام مي گردند.

هرچند مدتهاست كه مقامات غربي به صراحت از لزوم محاصره اقتصادي سياسي سوريه سخن مي گويند و تا حدودي نيز آن را اجرايي كرده اند ، اما اينك آن شرايط بحراني كه روايات شريف آن را بي نظير معرفي مي نمايد وجود ندارد ، هرچند ممكن است در كوتاه مدت تحريم هاي شديدتري بر عليه سوريه اعمال شده و به واسطه دشمني هاي همه جانبه اي كه از سوي قدرتهاي استكباري و همچنين برخي همسايه ها صورت مي گيرد و همچنين اقدامات مسلحانه كم سابقه اي كه توسط گروههاي معارض انجام مي شود ، بزودي در سوريه شاهد كمبود ارزاق و نوعي سختي و تنگنا و فشار اقتصادي باشيم.

همچنانكه مي بينيم در روايت شريف فوق ، محاصره روم را پولي و غذايي ذكر گرديده است :

گمان مي رود كه به اهل شام ديناري و طعامي نرسد...

قابل توجه است كه بلوكه كردن اموال و دارائي هاي افراد برجسته سوريه توسط دولتهاي غربي آغاز شده و ممكن است بزودي تشديد شده و به محاصره غذايي نيز بيانجامد.

البته این احتمال وجود دارد كه اين كمبود ارزاق بعد از آغاز شديد جنگهاي شام شروع شود كه در آن صورت ، قحطي كه يكي از عوارض هر جنكي مي باشد ، به خوبي قابل درك است.

با نگاهي اجمالي به تيتر اخبار و روزنامه هاي و مطالب رسانه ها در اين زمينه درمي يابيم كه تا بحث تحريم همه جانبه سوريه از چند سال پيش آغاز شده و در طي چند ماه گذشته تقويت و اجرائي شده است و ممكن است در طي ماههاي آتي شديدتر هم گرد :

تقليد اروپا از آمريكا در تحريم سوريه

واكنش سوريه به تحريم هاي اتحاديه اروپا

"تيري ميسان ": ناآرامي‌هاي سوريه برنامه‌ تعيين شده غرب است كه در سه محور عمليات نظامي، اقتصادي و رسانه‌اي دنبال مي‌شود

تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

سلمان رشدي، خواستار تحريم سوريه شد!

انگلیس بدنبال اعمال تحریم های جدید علیه ایران و سوریه است

اتحاديه اروپا ارتش سوريه را در ليست تحريم قرار داد

افزایش تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه

سایه سنگین بحران اقتصادی در سوریه

دستور اوباما براي تحريم سوريه
تصميم اتحاديه اروپا به تحريم سوريه

ديده‌بان حقوق بشر تحريم سوريه را هموار كرد

فرانسه برای تحریم سوریه تلاش خواهد کرد


 

البته عده اي اعتقاد دارند كه شايد بتوان از محاصره شديد اقتصادي غزه كه جزئي از فلسطين بوده و بالتبع شايد بتوان آن را جزو سرزمين شامات دانست و 5 سال طول كشيد ، بعنوان همان تنگنا و محاصره اقتصادي شديد مذكور در روايات نام برد ، همچنانكه مي دانيم اين محاصره اقتصادي و به نوعي قطحي آنچنان شديد بود كه برخي مواقع خبر هجوم مردم براي ارتزاق از گياهان دشت و صحرا به كرات در خبرگزاريها منتشر شد.

 

3-وجود درگيري ميان دو گروه معارض در شام و ايجاد پراكندگي و ضعف در آنها

وقتي دو نيزه دو سر کرده لشکر با هم کشمکش نمودند، علامتي از علامات الهي ظاهر ميگردد عرض شد يا اميرالمومنين آنعلامت چيست؟ فرمود: زلزله اي است که در شام پديد ميايد و بيش از صد هزار نفر در آن سانحه جان ميدهند....

غیبت نعمانی صفحه 163، غیبت شیخ طوسی صفحه 277

هنگاميکه دو نفر مدعي حکومت در شام بجان هم افتادند علامتي از علائم الهي است. سپس مردم را امر بسکوت و آرامش ميکنند. آنگاه شام چنان دچار اضطراب و ناامني ميگردد...

مهدي موعود (ترجمه بحارالانوار) ص 989

آنچه از روايات بدست مي آيد اين است كه قبل از خروج سفياني در چند مرحله درگيريهايي ميان دو گروه رخ مي دهد ، يكي از اين درگيريها ميان اصهب و ابقع است كه در مورد آن صحبت خواهيم كرد ، هرچند اين درگيري معمولاً ميان سه نفر يعني اصهب و ابقع و سفياني ذكر گرديده و كمتر مي تواند مصداق روايات فوق كه نشان دهنده درگيري ميان دو گروه است ، باشد.

علامه كوراني در كتاب عصر ظهور نيز قائل به درگيري دو گروه قبل از درگيري مابين اصهب و ابقع و سفياني مي باشد و اين درگيري را جداي از درگيري مذكور مي داند.

درگيري ديگري كه به نظر مي آيد مصداق درگيري روايات فوق باشد ، درگيري ما بين پرچم هاي سياه (ايراني ها) و پرچم هاي زرد يا سبز(مغربي ها) مي باشد كه به دو دليل اين درگيري نيز نمي تواند درگيري مذكور باشد ، زيرا هدف درگيري مذكور تصاحب حكومت بوده و هيچ كدام از طرفين پيروز نمي شوند در حالي كه در درگيري پرچم هاي سياه و زرد ، هدف حكومت شام نبوده و ظاهراً بقول علامه كوراني حركت به سمت بيت المقدس است ضمن اينكه درگيري با پيروزي پرچم هاي سياه خاتمه مي يابد.

شايد بتوان گفت در مورد مصداق اين درگيري دوجانبه ، تنها گزينه اي كه باقي مي ماند ، درگيري مابين حكومت شام و گروههاي معارض داخلي مي باشد كه به خوبي هدف تصاحب حكومت و عدم غلبه يكي بر ديگري مي تواند در اين مورد مصداق پيدا كند.

درگيريهاي شديدي كه اينك ميان گروههاي مسلح معارض كه به خوبي توسط كشورهاي غربي و آمريكا و عربستان و اردن و .... حمايت شده و با سلاح هاي نيمه سنگين و پيشرفته ، گاه ضربات سنگيني بر ارتش سوريه وارد مي كنند ، را شايد بتوان مصداق درگيري فوق ذكر كرد ، اين احتمال وجود دارد كه با دلارهاي سعودي و فريب هاي غربي ، فرماندهان ارتش سوريه ، جذب دشمن شده و به تدريج كفه درگيريها به نفع نيروهاي معارض سنگين شود ، آمار بالاي كشته ها و زخمي ها كه تا كنون به بيش از 10 هزار نفر مي رسد ، نشان دهنده عمق و شدت درگيريهاي دو طرف است. تدارك وسيع نيروهاي استكباري و مزدوران خاورميانه اش (كه توانسته اند حتي تركيه را نيز با خود همراه كنند )براي مهار سوريه نشان مي دهد كه آنها به راحتي دست بردار نبوده و بايد منتظر روزهاي سختي براي سوريه بود.

شايد از عبارت " نيزه دو سر کرده لشکر " بتوان نتيجه گرفت كه يكي از فرماندهان بزرگ سوريه با پيوستن به معارضين ، مدعي حكومت خواهد شد ، كه برادران سوري بايد مراقب اين موضوع باشند.

اين درگيري كه پيش از زلزله بزرگ شام رخ خواهد داد ، بعنوان يكي از علائم ظهور ذكر گرديده است.


 

درگيريهاي شديد در سوريه ميان حكومت و معارضان تلفات بالايي برجاي گذاشته است


 

اگر حكومت سوريه و معارضان مصداق دو مدعي حكومت درگير قبل از خروج سفياني باشند ، مي توان پيش بيني كرد كه هيچ كدام نمي توانند به طور مطلق قدرت را در دست داشته باشند و اين تلاطم و درگيري تا وقوع تحولات بعدي ادامه خواهد يافت.

 

4- بلند شدن نداء و صدايي از جانب شام

روايات متعددي بيان مي دارند كه در آستانه ظهور فرياد و صدايي از جانب سرزمين شام برخواهد خواست ، برخي روايات منتظران ظهور را به انتظار اين نداء فرا مي خواند و برخواستن اين نداء را بعنوان واقعه اي بشارت آميز و شادي بخش كه خبر فتح و پيروزي دارد ذكر مي كند :

علاء بن محمد از امام محمد باقر عليه السلام روايت ميکند که فرمود: توقعوا الصوت ياتيکم بغته من قبل دمشق، فيه لکم فرج عظيم يعني: منتظر صدائي باشيد که ناگهان از جانب دمشق ميرسد و در آن صدا براي شما گشايش بزرگي است.

غيبت نعماني، ص 279 ، مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 1089

صدائي از جانب دمشق ميرسد که آنجا را فتح کرده اند ...

مهدي موعود (ترجمه بحارالانوار) ص 987

رومیان و اتراک اختلاف می کنند و جنگ های فراوانی روی می دهد و منادی در دمشق بانگ بر می آورد: وای بر ساکنان زمین از شری که نزدیک است

غیبت شیخ طوسی صفحه 168 و 278 منتخب الاثر صفحه 452

کسي از دمشق صدائي ميزند... و آن سالي است که در تمام سرزمين عرب اختلافات روي ميدهد

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 10005

بانگي از ناحيه دمشق به شما مي رسد و خبر يك پيروزي را به همراه مي آورد ...

غيبت شيخ طوسي ص 269 ، ارشاد مفيد ص 338

 

در اين كه اين فتح و پيروزي و خبر خوش چه چيزي مي تواند باشد ، نمي توان دقيقاً اظهار نظر كرد ، هرچند روايتي بيان مي دارد كه خبر خوش فتح شام است ولي اين مسئله با روايات ديگر همخواني ندارد چون روايتي نداريم كه نشان دهد سرزمين شام و سوريه قبل از خروج سفياني تحت سيطره اهل حق قرار گرفته باشد ، مگر اينكه خبر وقوع زلزله اي كه به بيان روايات براي مومنين رحمت و براي كفار عذاب است و به آنها ضربه اي جدي خواهد زد را بعنوان همان خبر خوش و فتح در نظر بگيريم.

از سويي ديگر مي توان وقوع تحولات بزرگ شام كه خروج سفياني را در پي داشته و به نوعي وقوع اولين علامت حتيمه ظهور را اعلام مي دارد و ظهور منجي عالم بشريت در عاشواري بعدي را نويد مي دهد ، را نيز مي توان بعنوان همان خبر خوش و بشارت آميز در نظر گرفت كه البته اين برداشت با همان روايتي كه مي فرمايد در آخرالزمان از فتنه ها نهراسيد كه فتنه هاي عصر ظهور به نفع جريان حق مي باشد ، همخواني دارد.

 

 

5- وقوع زلزله اي مهيب و كشته شدن افراد بسيار در شام

زلزله اي است که در شام پديد ميايد و بيش از صد هزار نفر در آن سانحه جان ميدهند. خداوند آن زلزله را براي مومنين رحمت و براي کفار عذابي قرار مي دهد، هنگامي که اين زلزله واقع شد... در آنموقع يکي از دهات دمشق بنام حرشا را بنگريد که چگونه در زمين فرو ميبرد .

غيبت شيخ طوسي ص 277 ، ملاحم و الفتن ص 53

و قريه اي از شام بنام جابيه بزمين فرو ميرود

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 987 و 1018

...، دهکده ای از دهکده های شام به نام «جابیه» خسف می شود، قسمتی از دیوار دست راست مسجد جامع دمشق فرو می ریزد، آشوبگری از میان رومیان خروج می کند که کشتار فراوانی را به دنبال دارد

غیبت شیخ طوسی صفحه 269، ارشاد مفید صفحه 338

...و سمت غربي مسجد دمشق بزمين فرو ميرود. حتي ديوارش نيز در هم فرو ميريزد....

مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 983

در اين موقع منتظر باشيد که در يکي از دهات شام بنام خرسنا زمين فرو رود، و چون اين نيز عملي شد منتظر آمدن فرزند هند جگر خوار سفياني باشيد که از يابس بيرون ميايد. مهدي موعود(ترجمه بحارالانوار) ص 989

نشانه خروج سفياني اين است كه خسفي در سمت غربي مسجد دمشق به وجود مي آيد و ديوار مسجد فرو مي ريزد و زلزله اي مي شود و قريه اي بنام جابيه در جنوب دمشق خسف مي شود و اين پس از خارج شدن مغربي و سپاهيانش از شام اتفاق مي افتد

غيبت نعماني ص 149 ، غيبت شيخ طوسي ص 278 و ...

 

روايات متعددي وقوع زمين لرزه اي مهيب را در شام گزارش مي دهد ، در روايات عبارتهاي الرجفه ، والخسف ، و الزلزله براي اين واقعه مهم ذكر گرديده است ، البته ممكن است كه همزمان يا با فاصله اندك آن سرزمين شاهد زلزله و خسف(فرورفتن) باشد.

در اين مسئله كه اين واقعه مسئله اي طبيعي بوده يا از جنايات دشمنان است ، اتفاق نظر وجود ندارد ، در حالي كه برخي آن را واقعه اي طبيعي مي دانند برخي قائل به توطئه دشمنان مي باشند و ممكن است منظور از خسف بمباران هوايي و برخورد موشكها باشد كه در هنگام درگيري نظامي به صورت گسترده واقع مي شود.

روايات نتيجه اين وقايع را هرچه كه باشد به نفع جبهه حق و موجب رحمت براي مومنان مي داند كه ممكن است مانند " خسف بيداء" زلزله در محل تجمع كافران باشد يا زلزله به مناطق و منازل آنها آسيب بزند يا تحولاتي پس از زلزله در سرزمين شام به وجود آيد كه برآيند آنها به نفع مومنين و جبهه حق است.

همچنين برخي از روايات بيان مي كنند كه در هنگام وقوع زلزله برخي از نيروهاي خارجي در اين سرزمين حضور دارند (كه به طور مثال حضور نيروهاي مغربي را شهر دمشق مي توان ذكر كرد) هرچند برخي روايات زلزله را قبل از حضور نيروهاي خارجي مي دانند.

وقوع چنين زمين لرزه ي مهيبي مي تواند چند اثر در سرزمين شام داشته باشد ، اول اينكه باعث تضعيف نظام و پريشاني امور آن سرزمين گردد و هيچ بعيد نيست كه با مرگ برخي از مسئولين اين سرزمين در اين زمين لزره بر وخامت اوضاع افزوده شود ، مسئله دوم اين است كه برخي از نيروهاي خارجي ممكن است در طرحي منطقه اي يا بين المللي براي كمك رساني به مردم شام وارد اين سرزمين شوند ، همان چيزي كه در اشغال هائيتي اتفاق افتاد و بعد از زلزله اي مهيب نيروهاي آمريكايي به بهانه كمك رساني وارد اين كشور فقير شدند.

 

 


 

 

زمین لرزه هائیتی دسیسه آمریکا بمنظوراشغالگری بود

برخي اعتقاد دارند كه زلزله هائيتي توسط آمريكا و با سلاح مخوف و ناشناخته هارپ انجام شد كه البته ميزان صحت اين ادعاها مشخص نيست.

نكته سومي كه مي توان در نظر گرفت اين است كه وقوع اين زمين لرزه شديد و پريشاني اوضاع مي تواند زمينه مساعدي را براي آغاز حركت سفياني ايجاد كند ، به عبارت ديگر سفياني با استفاده از اين اوضاع پريشان و نابسامان امور و ضعف حكومت ، حركت خود را آغاز و شام را تحت سيطره خود درآورد.

مسئله ديگر اين است كه اين زمين لرزه مهيب مي تواند با جابجايي زمين ، نقشي در آشكار شدن گنجي كه موجب جنگ بزرگ قرقيسيا مي باشد ، داشته باشد هرچند علت آن را طغيان نهر فرات نيز ذكر مي كنند كه مي تواند تلفيقي از هر دو عامل باشد

 

با نگاهي به اخبار و مباحث زمين شناسي مي بينيم كه گزارشها از احتمال وقوع زلزله اي قدرتمند در منطقه شام خبر مي دهد :



از سال 2007 تعداد زیادی از کارشناسان زلزله شناسی در منطقه عربی ، پیش بینی نموده اند که زلزله شدیدی در این منطقه به زودی اتفاق خواهد افتاد. آخرین اخباری که در این رابطه منتشر شده مربوط به کارشناس سوری ، دکتر "محمد ابراهیم" است که مدیر مرکز تحقیقاتی تحلیل معلومات حاصل از لرزشهای زمین در سوریه است. وی معتقد است بر اساس لرزشهای ثبت شده در ماههای اخیر پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک زلزله ای با قدرت 7.3 درجه در سوریه اتفاق بیفتد.

رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود در اواخر سال گذشته پیش بینی نموده بود که زلزله ای شدید شمال فلسطین اشغالی و جنوب لبنان را خواهد لرزاند ، منشاء این زلزله هر چه باشد خواه طبیعی و خواه مصنوعی و در اثر انفجار مواد منفجره در لایه های زیرین زمین و یا آزمایشهای هسته ای در زیر آب ، می تواند نتایج وخیمی را برای منطقه داشته باشد. رژیم صهیونیستی برای این موضوع مانورهای شهری متعددی را برگزار نموده و قبرهای بزرگی را برای دفن دسته جمعی آماده نموده است و همچنین مجوز دفن جمعی را از خاخامها اخذ نموده است.

از سویی دیگر جلال الدبیک ، کارشناس زلزله شناسی فلسطینی هم در مصاحبه ای با شبکه الجزیره ضمن بررسی صفحات تکتونیکی عربی و آفریقایی و ایران به نتایج مشابهی رسیده است.

وی معتقد است بر اساس وضعیت صفحات تکتونیکی مناطق مجاور "حفره انهدام" که شامل فلسطین ، اردن، سوریه و لبنان می شود نشان می دهد که اگر مرکز زلزله های رخ داده در وسط و جنوب بحر المیت باشد شدت آنها بین 6 و 6.5 درجه بوده که در رده بندی معتدل و نسبتا قوی قرار می گیرند و این زلزله ها بطور متوسط هر 80 تا 90 سال یکبار اتفاق می افتد و اخرین زلزله از این نوع در سال 1927 بوده که احتمال وقوع مجدد آن می رود . و اگر مرکز زلزله در شمال دریاچه طبریه یعنی منطقه واقع در سوریه و جنوب لبنان و شمال فلسطین باشد دارای قدرت بالای 7 ریشتر بوده و این نوع زلزله ها بطور متوسط هر 250 سال یکبار اتفاق می افتد و آخرین زلزله ویرانگر از این نوع در سال 1759 بوده است. یعنی در هر صورت ما با زلزله ای شدید یا نسبتا شدید در این منطقه مواجه هستیم که هر لحظه احتمال وقوع آن می رود و حداکثر ظرف یکی دو سال آینده اتفاق خواهد افتاد (و الله اعلم)

در بررسی صفحات تکتونیک صفحه ای ، مشاهده موقعیت صفحه عربی و تماس آن با صفحه آفریقا و ترکیه و ایران و جهت حرکت آن این موضوع را بیشتر روشن می کند.

 

 

این نقشه موقعیت صفحه عربی را با صفحه افریقا و ایران و هند نشان می دهد .



این نقشه نحوه و جهت حرکت صفحه عربی را که رو به شمال است مشخص می نماید.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 1 آذر 1391برچسب:,

] [ 13:42 ] [ حسیــــــــن ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه